LG G2 incelemesi

100

hsnDnz incelemesi

17.03.2014 tarihinde incelendi.
Ekran

IPS ekran paneli, Full HD ve 423 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.20 inçlik ekran farklı görüntü açılarında reklerde kalite kaybı yaşamadan net bir görüntü sunuyor. Ekranın dokunmatik algı ve tepkimesinin, kullandığım birçok Android cihazın ekranından daha iyi olduğunu söyleyebilirim. LG kalitesini ekranın her noktasında hissediyorsunuz. Ayrıca, ekranın Corning Gorilla Glass 2 ile çizilmelere karşı korunması unutulmamış.

çok iyi
Batarya / pil ömrü

G2'nin 3000 mAh kapasiteli lityum polimer bataryası rakiplerine göre birkaç saat daha uzun sürede tükeniyor. Normal kullanımda ve enerji harcayan özellikler kapatıldığında 1 günden fazla dayanma süresine sahip olan batarya; yoğun (Wi-Fi) internet kullanımıyla ortalama 2 saat, oyun oynandığında ise ortalama 7 saat dayanabiliyor.

iyi
Kamera

13 megapiksel sensöre sahip arka kamera OIS teknolojisi sayesinde gündüz gayet net fotoğraflar çekiyor fakat gece çekimlerinde -özellikle az ışıklı ortamlarda- netlik konusunda başarı azalıyor. Arka kamera ile HD kalitede saniyede 60 kare video çekimi yapılıyor ve gürültülü ortamlarda kameranın yöneldiği alana ait sesler videoda daha yüksek kaydediliyor. Böylece özellikle gürültülü ortamlarda yapılan video kayıtlarındaki ses karmaşasının önüne geçilmiş, çok da iyi düşünülmüş. 2.1 megapiksellik ön kameranın görüntülü konuşma ve fotoğraf çekimi kalitesi tatmin eder seviyede.

çok iyi
İnternet ve bağlantı

LTE şebeke ve Wi-Fi ile 100 Mbit'e kadar hıza çıkabilen G2, internet erişimi ve hızı konusunda oldukça tatminkar. NFC, DLNA, Miracast ve MHL desteği ile kullanıcılara geniş bir bağlantı seçeneği sunulmuş. DLNA veya MHL üzerinden diğer cihazlarla yapılan bağlantının gayet hızlı olduğunu söylemeliyim. Özellikle yeni nesil LG akıllı televizyonlarla olan uyumu dikkat çekici.

çok iyi
Tasarım

LG'nin G2 ile yeni bir tasarım anlayışına gitmiş. Tümleşik plastik kasa üzerine yuvarlak köşe tasarımı ve 3 mm'lik ince çerçeveleri ile cihazın elinize tam olarak oturduğunu hissediyorsunuz. Android'in sabit menü ve geri tuşları ekran üzerine sanal tuş olarak konumlandırılmış, yani G2'nin ön yüzünde tuş bulunmuyor. Cihazın sol tarafında SIM kart girişi, alt tarafında ise kulaklık ile USB girişleri ve hoperlörler yer alıyor.

çok iyi
Kullanım kolaylığı

G2'nin kullanım kolaylığı, LG'nin 'sihirli tuşlar' olarak tanımladığı arka kapaktaki cihazı ve ekranı açma-kapama ve ses tuşlarında gizli. İlk başlarda bu tuşların arka kapakta yer alması biraz yadırgansa da alışmak zor olmuyor. Ayrıca, ekran kilidini açmak için arkadaki tuşu kullanmak yerine ekrana iki kere tıklamak çok ince düşünülmüş bir özellik.

çok iyi
Taşınabilirlik (boyut / ağırlık )

Geniş ekrana sahip cihazlar doğal olarak uzun ve geniş oluyorlar. LG, G2'de 5.20 inçlik ekran kullanmasına rağmen cihazın ön yüzünde tuş olmaması ve ince hatlar sayesinde rakiplerine göre taşınabilirlik açısından daha avantajlı durumda.

çok iyi
Dayanıklılık

Plastik kasalar yapısı nedeniyle çizilmeye karşı pek dayanıklı olmuyorlar. G2'de de bu dezavantaj mevcut fakat sert darbe olmadığı sürece çizilme olmayacak kadar iyi bir kasaya sahip.

iyi
Çağrı ve ses kalitesi

Ses netleştirme teknolojisi sayesinde yapılan görüşmelerde ses gürültüsü yaşanmıyor. Müzik ve videoda ses yüksekliği ve sesin Hi-Fi kalitesi memnun eder seviyede. Cihazın bu konuda çok öne çıkan bir artısı veya eksisi yok.

çok iyi
Medya desteği

G2, ses formatı olarak MP3, AAC, AAC+, FLAC, WMA, WAV uzantılarını; video formatı olarak MPEG4, H.263, H.264 çözünürlüklerini destekliyor.

çok iyi
Ekosistem (uygulama, aksesuar vb.)

Önyüklü gelen Google Play üzerinde hemen her uygulamayı bulmak mümkün. Hem kişisel, hem de motorlu araçlar için de birçok aksesuar kullanıcılara sunulmuş durumda.

çok iyi

Genel yorum

LG, Optimus serisinden sonra G ve G Pro serileri ile kullanıcıların beğenisini kazanmış durumda. Yeni G serisi arasından özellikle G2 öne çıkıyor, bunun sebebi elbetteki fiyat ve performans oranı. G2'nin performansının ardındaki gücün kaynağında Qualcomm'un Snapdragon 800 işlemcisi var. İşlemciden gelen güç, 2 GB RAM desteği ve Adreno 330 grafik işlemciyle birleşince G2 üzerindeki bütün uygulamalar, oyunlar ve geçişler gayet akıcı ve kasmadan çalışıyor.

 

Yeni nesil cihazların birçoğunda yaşanan rehberin ve mesajların geç açılması, menü geçişlerinde takılmaların olması gibi kronik sorunlarla G2'de karşılaşmmadım. Takılmalar konusunda belirtmem gereken bir nokta var: bazı oyunları oynarken bildirim geldiğinde, bildirim penceresini açıp tekrar oyuna döndükten sonra oyunda belli belirsiz takılmalar olmaya başlıyor. Bunun tek çözümü ise oyunu kapatıp yeniden açmak ama yeni bir güncellemeyle beraber bu sorunun aşılacağını düşünüyorum.

 

İşletim sistemi ve LG uygulamaları

 

LG G2 ile beraber Android'in 4.2.2 sürümü, Optimus arabirimi ile özelleştirilmiş olarak geliyor. Optimus arabirimiyle gelen ana ekranda yer alan uygulamaları ve özellikleri, isteğinize göre özelleştirmeniz mümkün. LG'nin G2 modeliyle sunduğu yeniliklerin arasında misafir modu da bulunuyor. Misafir modu özü itibariyle, telefonda sadece sizin belirlediğiniz uygulamaların çalıştırılabildiği bir özellik. Örneğin, mesajlar uygulamasına misafir modunda yer vermezseniz misafir modu görüntülendiğinde mesajlar gizleniyor ve mesaj okuyup göndermek mümkün olmuyor. Misafir modu açıkken mesaj geldiğinde sesli bildirim yapılıyor tabii, ancak bu mesajı görüntüleyemiyorsunuz.

 

Android'in standart uygulamalarının yanında, LG tarafından geliştirilen QSlide, Quick Remote ve Quick Memo uygulamaları da varsayılan olarak cihazda yer alıyor. Bu uygulamaların ne işe yaradığına kısaca değineyim: Qslide, ekran üzerinde en fazla 3 uygulamayı veya özelliği kullanmanızı sağlıyor. Yani ekranın bir kısmında video izlerken öbür kısımda mesaj yazabiliyor veya e-postalarınızı okuyabiliyorsunuz. Quick Remote, evinizdeki televizyon, projektör, klima gibi cihazlarla uzaktan bağlantı yapmaya yarıyor. Uygulamanın 2013'ün ilk çeyreğinden bu yana üretilen LG markalı akıllı televizyonlarla tam uyumluluğu olduğunu söylemeliyim, diğer markaların cihazlarında ise ek yazılım indirmeniz gerekiyor. Quick Memo uygulaması ise, hem sesli hem de yazılı olarak hızlı notlar almanız konusunda yardımcınız oluyor. Ekran üzerine alacağınız notlar cihazınızı kullanırken bile silinmiyor ve siz kaydedene veya silene kadar ekranda kalıyor.

 

G2'nin Android 4.2.2 ile geldiğini belirtmiştim ancak LG geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bir duyuru ile tüm G2 telefonlara Android 4.4.2 KitKat güncellemesini sunacağını duyurmuştu. Mart ayı başından bu yana da KitKat güncellemesi kullanıcılara kademeli olarak dağıtılmaya başlanmış durumda.


Dahili hafıza

 

G2, 16 ve 32 GB'lık iki farklı dahili hafıza seçeneğiyle satışa sunulmuş ve bu hafızayı harici SD kart ile arttırmaya izin verilmiyor. Yani, G2'de harici hafıza kartı desteği yok. Kullanıcıların telefonda beğenmediği noktaların başında bunun geldiğini söylersem yanlış olmaz. Benim de inceleme konusu yaptığım 16 GB hafızaya sahip G2'nin işletim sisteminin kapladığı alanı çıkardığımızda geriye kullanıcı için ayrılmış 10.872 MB hafıza kalıyor. Günümüzde bir fotoğrafın bile 5 MB boyutta olduğunu varsayarsak bunun pek yeterli bir hafıza olduğu söylenemez. Bu nedenle 16 GB bir G2 modeli alacaksanız, ek olarak Google Drive veya Dropbox gibi bulut depolama servislerinden faydalanmanız gerekebilir.

3 1·3 kişi bu incelemeyi faydalı buldu.