Nokia Lumia 630 incelemesi

70

Silinmiş Üye (ID:271952) incelemesi

11.12.2014 tarihinde incelendi.
Ekran

Ekranı gün ışığı altında iyi bir performans sunuyor. Ekran parlaklığı iyi ve IPS ekran olması sayesinde geniş açı aralığında görüntü bozulmuyor. Clear Black teknoloji sayesinde ise siyahlar göze daha hoş görünüyor.

iyi
Batarya / pil ömrü

Günümüzdeki akıllı telefonların en büyük sorunu batarya ömrü. Buna rağmen Lumia 630 1830ma bataryasıyla yoğun kullanımda bir günü rahat bir şekilde çıkarıyor. Bunun en önemli etkenlerinden biri ise kullandığı işletim sistemi. Şarj hızı da iyi.

iyi
Kamera

Klasmanındaki diğer kameralarla kıyaslandığında gayet başarılı bir çekim sunuyor diyebiliriz. Ama eksi yönlerinden birincisi ön kamerasının bulunmaması. Diğerleri ise flaşın bulunmaması ve karanlık ortamlarda pek iyi pozlamalar yapamaması.

idare eder
İnternet ve bağlantı

Türkiyedeki bulunan altyapıyla neredeyse aynı hızda interneti sunabiliyor. Yani hız bakımından pek bir eksiklik görünmüyor.

iyi
Tasarım

Biraz kalın bir telefon olmasına rağmen renkli kapaklarıyla göze gayet hoş görünen genç işi bir telefon.

iyi
Kullanım kolaylığı

4.5 inçlik ekranıyla tek elle kullanım konusunda hiç bir sorun yaşatmıyor. Buna rağmen kamera tuşu bulundurmaması eksi olarak karşımıza çıkıyor.

iyi
Taşınabilirlik (boyut / ağırlık )

Az önce de dediğimiz gibi 4.5 inçlik bir ekranla ne büyük nede küçük tam taşınabilir bir telefon. Biraz kalın olmasına rağmen elde taşıması ve cepte taşıması hiç bir rahatsızlık vermiyor.

iyi
Dayanıklılık

Gorilla glass 3 ile korunan ekranı çizilmeye ve kırılmaya karşı dayanıklı. Telefonun dış yapısı plastik olduğu için koruyucu bir kılıf ile kullanılmasını öneririm. Telefonu düşürünce herhangi bir çizilme olmaması için.

iyi
Çağrı ve ses kalitesi

Açık ortamlarda müzik dinlemesi konusunda herhangi bir sorun yansıtmıyor. Hem mikrofonu hemde hoparlörü bakımından kapalı ve açık ortamlarda hiçbir sıkıntı yaşatmıyor.

iyi
Medya desteği

WP 8.1 İşletim sistemine sahip ilk telefonlardan ve güncelleme konusunda pek bir sorun yaşamıyor. Video ve ses dosyaları bakımından da iyi diyebiliriz.

iyi
Ekosistem (uygulama, aksesuar vb.)

Bunu açıkça söyleyebilirim. Kötü. Bunun başlıca nedenlerinden bir tanesi Windows Phone'nun gelişmekte olması ve cihazın 512 MB ram bulundurması. Ama ilerleyen zamanlarda bu pek sıkıntı olmayacak. Türkiyede satılmayan Microsoft'un akıllı saati vardır.

kötü

Genel yorum

Telefonun en önemli özelliği Fiyat/Performans oranı. 550-600 TL'lik bir telefon için gayet güzel özellikler sunuyor. Ama bunu yapmak için bazı şeylerden vazgeçilmiş. Ön kamerası, Led Flaşı ve bazı sensörler buna örnek olarak gösterilebilir. Ama giriş-orta seviyesinde olduğunu düşünürsek ve 550 TL'ye kolaylıkla bulunabilecek bir telefon olduğunu göz önüne alırsak Nokia iyi iş çıkarmış diyebiliriz.

0 0·0 kişi bu incelemeyi faydalı buldu.