Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek mi istiyorsunuz? Bu yazımızda hem bilgisayardan hem de telefondan Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir öğrenebilirsiniz.
Facebook hesabını kalıcı olarak silme
27/12/2022 Nasıl yapılır? Uygulama Henüz değerlendirilmedi 44 kere okundu

Meta çatısı altında Instagram ve WhatsApp gibi büyük platformlarla birlikte yer alan Facebook ilk çıktığı zamanlarda oldukça popülerdi. Ancak, Twitter, TikTok ve Instagram gibi farklı sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasından sonra Facebook kullanıcı kitlesi giderek azalmaya başladı. Bu nedenle eskiden herkes Facebook hesabı açarken şimdilerde Facebook hesabı nasıl silinir? bunu öğrenmek istiyor. Bu yazımızda telefondan ya da bilgisayardan Facebook hesap silme adımlarını yazdık. Aşağıdaki adımları uygulayarak hesabınızı ve hesabınızdaki tüm verileri tamamen silebilirsiniz.


Facebook hesap silme adımlarına geçmeden önce, hesabınızı sildiğinizde ne olur kısaca ondan bahsedelim. Facebook hesabını tamamen sildiğinizde, hesabınızdaki her şey kalıcı olarak silinir. Örneğin, profil fotoğraflarınız, Facebook gönderileriniz, arkadaş listeniz, profilinizde paylaştığınız fotoğraf ve videolar, Messenger mesajları ve profiliniz tamamen silinecek şeylerden bazıları.


Telefondan Facebook hesap silme

Android veya iOS cihazınıza (telefon ya da tablet her ikisi de olur) Facebook uygulamasını yükleyin ve silmek istediğiniz hesapla giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki adımları takip ederek Facebook hesabınızı silebilirsiniz:

  • Uygulamanın sağ üst kısmındaki üçlü yatay çizgiye Facebook profil düğmesi ya da profil resminize dokunun,
  • Gelen menünün aşağı kısmına kaydırın, önce 'Ayarlar ve Gizlilik' seçeneğine, daha sonra 'Ayarlar' menüsüne dokunun,
  • 'Hesap' başlığı altında 'Erişim ve Kontrol' menüsüne dokunun,
  • Açılan sayfada 'Dondurma ve Silme' seçeneğini seçin,
  • Karşınıza gelen ekranda hesabınızı dondurma ve silme seçeneklerini göreceksiniz. Hesabınızı tamamen silmek için 'Hesabı Sil' seçeneğini seçin ve 'Devam et' düğmesine dokunun.
  • Sonraki ekranda hesabınızın şifresini girerek silme işlemini tamamlayın.


Telefondan Facebook hesap silme işleminin tüm adımları bu kadar. Bu adımlardan itibaren hesabınız 30 günlük silinme sürecine girecektir. 30 gün sonunda ise az önce yukarıda bahsettiğimiz gibi hesabınızdaki tüm verilerle birlikte Facebook profiliniz kalıcı ve geri döndürülemez şekilde silinecektir.


Bilgisayardan Facebook hesap silme

Eğer hesabınızı bilgisayardan silmek istiyorsanız, Facebook hesap silme linki sayesinde hızlı bir şekilde hesabınıza ulaşabilir ve silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

  • Facebook hesap silme linkine dokunarak hesap silme sayfasına gidin,
  • Eğer bilgisayarınızdan daha önce Facebook'a giriş yapmadıysanız, silmek istediğiniz hesap bilgilerini yazarak giriş yapın,
  • Giriş yaptıktan sonra tekrar hesap silme linki üzerinden ilgili sayfaya gidin,
  • Hesap silme ve hesap dondurma seçeneklerini göreceksiniz,
  • Buradan 'Hesabı Sil' seçeneğini işaretleyerek devam et düğmesine dokunun. Son adım olarak sileceğiniz Facebook hesabınızın şifresini yazıp onayladığınızda hesabınız silinme sürecine girecektir.

Facebook hesap silmeyi iptal etme

Facebook hesabınızı silmek istediniz ancak sonradan vazgeçerseniz, hesabınızın silinmesini durdurmak için 30 günlük bir süreniz olacak. Bu 30 gün içerisinde silmeye ayarladığınız hesabınıza giriş yaparsanız silme işlemi otomatik olarak iptal olacaktır. Ancak, bu 30 günü geçirirseniz ne yazık ki Facebook bilgileriniz ve verileriniz tamamen silinecektir. Bu yüzden hesabınızdaki hiçbir şeyi geri getirmek mümkün olmayacaktır.

Bu ipucu işinize yaradı mı? İyi Kötü, geliştirilebilir